Praktikus ékszertárolók, ékszerállványok

Praktikus ékszertárolás

Az ékszerek megfelelő tárolásával számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat

Bár csábító a gondolat, hogy hazaérve az ékszereket csak úgy ledobáljuk magunkról a nappaliban, de elengedhetetlen, hogy megfelelően gondoskodjunk a tárolásukról. Csak abba gondoljunk bele, hogy mennyivel könnyebb lesz a reggeli készülődésünk, ha pontosan tudni fogjuk, hogy az adott ékszert hol találjuk meg.

Miért fontos az ékszerek helyes tárolása?

Az ékszerek tárolása kulcsfontosságú azok formájának és szépségének megőrzése érdekében. Az ékszerek hő és fény hatására teljesen megváltoznak és talán az is elképzelhető, hogy teljesen hordhatatlanná válnak. Egy másik fontos ok, amiért érdemes megfelelő tárolóhelyet kialakítani az ékszereknek az egészen egyszerűen az, hogy mindig megtaláljuk azokat és ne kelljen órákat azzal eltöltenünk, hogy keresgéljük a megfelelő darabot.

Az egyik legjobb tárolóhely az ékszerdoboz

Az ékszerek szervezett tárolását egy praktikus ékszerdobozzal tudjuk a leggyorsabban megoldani. Ezek a dobozok teljesen eltérő kialakításúak mint egy hagyományos tárolódoboz, hiszen számtalan kis fakkot és fiókot rejthetnek, ahová szépen elkülönítve lehet elhelyezni a gyűrűket, a nyakláncokat, a karkötőket és az ékszerszetteket is. A nyakláncokat fel tudjuk lógatni, ezáltal megkímélhetjük magunkat attól, hogy órákon keresztül kelljen megszüntetni az összegabalyodásukat. A zárható ékszerdobozokat igyekezzünk hűvös helyen tárolni és soha ne tegyük a fűtőtest közelébe.

 

Ékszertartó doboz

Egy másik praktikus ékszertároló az ékszerállvány

Az ékszerállványok ugyan nem zárhatók, de a rendszerezésben nagyon nagy szerepük van. Bizonyára sokan kerültünk már abba a helyzetbe, hogy a különféle nyakláncok és karkötők összegabalyodtak és órákon keresztül próbáltuk megszüntetni a zűrzavart. Ezeken az állványokon szépen elkülönítve és fellógatva lehet tárolni az ékszereket.

 

Ékszertartó állvány

Az órák szerelmeseinek ajánljuk az óratartó dobozok mielőbbi beszerzését

Nagyon sokan bolondulunk az órákért, így azok tárolásáról megfelelően kell gondoskodnunk. Az óratartó dobozok zöme jellemzően üveg fedéllel rendelkezik, így pillanatok alatt megtalálhatjuk azt az órát, amelyet éppen viselni szeretnénk. A praktikus dobozok megvédik az órák üveglapjait a karcolódástól, hiszen nem fognak érintkezni más ékszerekkel. Ezen felül az is fontos előnye, hogy a benne elhelyezett órák nem porosodnak, így nem szorulnak olyan sűrűn tisztításra sem. A rekeszes óratartó dobozokat ma már több színben is megvásárolhatjuk, így akár szép dísze lehet hálószobánknak is.

 

Óratartó doboz

Az ékszerszekrényeket azoknak ajánljuk, akik nagyon sok ékszer tárolását szeretnék egyszerre megoldani

Mivel ezek az ékszerszekrények nem túl kicsik, így érdemes a falra vagy ajtóra szerelhető változatot megvásárolni. A szekrények zöme tükörrel is rendelkezik, így a reggeli vagy az esti készülődést is megejthetjük egy helyen. A finom és elegáns megjelenést kölcsönző tárolószekrények beszerzését érdemes mindenkinek megfontolnia. Ma már nagyon sok újszerű kialakítás érhető el, hiszen az ékszerszekrények tervezői is folyamatosan lépést tartanak a divattal.

Azok, akik sokat tesznek a környezetük megóvása érdekében, ma már környezetbarát anyagokból készült ékszerszekrények közül is választhatnak. A biztonságos használatért egy zár felel, amelyhez általában kettő darab kulcsot is biztosítanak. Egy ékszerszekrény tökéletes karácsonyi ajándék lehet, hiszen sok hölgy mindent megadna azért, hogy egy ilyen praktikus tárolóra szert tegyen.

 

Ékszerszekrény

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK