Otthonos és praktikus hálószoba


Katona Edit

Most mindennél fontosabb sokunk számára az, hogy néha el tudjunk vonulni a mindennapoktól és a problémáktól. Sok esetben csupán néhány apró változtatásra van szükség ahhoz, hogy hálószobánk hangulatos és otthonos menedéket nyújtson. Akár új otthonba költözünk, akár jelenlegi lakásunkat újítjuk fel, a hálószoba kialakítását nem szabad figyelmen kívül hagyni. Természetesen nem létezik helyes vagy helytelen módja a hálószoba berendezésének, mindig arra kell törekednünk, hogy kényelmes és pihentető legyen. A lényeg a praktikus, funkcionális bútorok kiválasztása és az ízléses hangulat megteremtése az egymást kiegészítő darabokkal. Nézzünk meg párat a hálószoba ötletek közül.

A hálószoba központi eleme az ágy


Mindenki tisztában van azzal, hogy szüksége van egy ágykeretre és természetesen egy matracra. Az ágy kiválasztására időt kell szánni, hiszen ez a legalapvetőbb eleme egy hálószobának. A nagy ágyak általában kényelmesebbek, mint kisebb társaik, de a kis hálószobába a nagy ágyakat képtelenség elhelyezni. Ágykeret vásárlásakor ezt tartsuk szem előtt. Akár egy természetes fa keretet, akár egy kárpitozott kivitelt választunk, a tömör fa és fém ágykeretek ideálisabbak lehetnek. A hosszú élettartamú és masszív fa bútorok és erős, stabil fém bútorok sokáig fogják kényelmünket szolgálni. A semleges árnyalatú dizájn előnyt kell, hogy élvezzen, amikor ágykeretet választunk, hiszen a hálószoba stílusába nem illenek bele a harsány színek. Matrac választásnál fontos eldöntenünk, hogy partnerünkkel alszunk vagy egyedül az ágyban. Ha nem egyedül alszunk, akkor olyan matracot kell választani, ami mind a két fél részére előnyös lehet és biztosítja a pihentető alvást. Belső rugós, hab, latex stb. matracok közül választhatunk. Általában egy közepesen kemény matraccal mindenki elégedett lehet.


Az éjjeliszekrények előkelő helyet foglalnak el a hálószobabútorok listáján


A hálószobák berendezése során nem szabad megfeledkezni az éjjeliszekrényekről sem. Az éjjeliszekrények praktikus felületet biztosítanak ahhoz, hogy letegyünk rá egy pohár vizet, elhelyezzünk rajta egy éjjelilámpát, vagy ott tarthassunk kedvenc könyvünket, amit esténként olvasunk. Az éjjeliszekrénynek mindenképpen igazodnia kell stílusában az ágykerethez. Nem kell pontosan ugyan úgy kinéznie, de stílusában mindenképpen törekedjünk a hasonlóságra. Választhatunk fém vagy fa szekrényt, modern lekerekített élekkel rendelkező szekrényt. Választáskor a fiókos szekrények mellett tegyük le a voksunkat, hogy segítsen bennünket a hálószobai rend fenntartásában.

A mai modern otthonok elengedhetetlen tartozéka a ruhaállvány


A gurulós ruhaállványok és mobil gardrób szekrények tagadhatatlan előnye, hogy a teljes ruhatárunkat akkor és oda guríthatjuk el, ahová csak szeretnénk. Ha hét közben az állványt a nappaliban tartjuk, mert nem várunk vendégeket, akkor éjszakánként sokkal kényelmesebben elférünk a hálóban. Amennyiben viszont vendégeink érkeznek, akkor egy gyors mozdulattal máris visszaguríthatjuk azt a hálószobába. Ez a praktikus mozgatható darab lehetővé teszi, hogy a kis hálószobánkból akár csak pár napra is, de élhetőbb és kényelmesebb szobát varázsoljunk.

Praktikus és otthonos hálószoba kialakításához rengeteg ötletet találhatunk, melyekhez webáruházunkban nemcsak éjjeliszekrényt, ágykeretet vagy gurulós ruhaállványt, szekrényt tud megvásárolni, de számos komód, tárolópad, fésülködőasztal és ékszer és óratároló dobozok, bútorok közül is válogathat.


Nézze meg hálószoba bútoraink választékát!

Karácsonyi ajándék ötletek gyerekeknek


Praktikus ékszertárolók, ékszerállványok