A rendezett konyha előnyei - konyhai tároló polcok

Rendezett konyha

A konyha ma már sok helyen a család fő találkozási pontja, hiszen, ha az étkezővel együtt került kialakításra, akkor itt étkezünk, itt főzünk, a gyerekek esetleg itt készítik el a házi feladataikat és a családtagokkal is itt gyűlünk össze az ünnepek alkalmával. Így nem meglepő, hogy ha besétálunk a helyiségbe, akkor minden szem a konyhára fog szegeződhet. A szervezett konyha megtartása és fenntartása is kiemelkedő fontosságú.

Egy rendezett konyha segítségével időt és pénzt is megtakaríthatunk, hiszen sokkal könnyebben karbantartható és sokkal szebb megjelenést is kölcsönöz, valamint növeli otthonunk értékét.

Miben segíthet egy rendezett konyha?

Egy rendezett konyha rengeteg időt szabadít fel a háziasszonyoknak, hiszen mindennek meg van a helye és semmit sem kell órákon keresztül keresgélni. A különféle tárolásos termékek nagyban segítik a konyhában való eligazodást. Az első és legfontosabb a biztonság. Mivel a gyerekek sokszor beszaladgálnak a konyhába, ezért a botlásveszély miatt tartózkodni kell attól, hogy a földet túlzsúfoljuk.

A rendetlenségmentes konyha emellett csökkentheti a tűzveszélyt is. Mivel rengeteg időt töltünk el a konyhában, így valószínűleg mindenki olyan helyet szeretne, ahol az a pár óra nyugodt és produktív lesz.

 

konyhai tárolópolc

A konyhai szekrények mellett érdemes konyhai tároló polcokat is felszerelni a konyhába.  A megfelelő tárolóhely biztosítása kiemelkedő fontosságú a rendszerezéshez és a kényelmes, valamint hatékony munkavégzéshez.

A rendelkezésre álló hely lehető legjobb kihasználására törekedjünk. A konyhai fűszertartó polc, a konyhai fali polc mind-mind ezt a célt szolgálja.

 

 

Konyhai fűszertartó polc

 

A tárolási helyek maximalizálásával minden tárgynak meglesz a saját helye.

A szekrényekben és az azokon kívül megtalálható rendszerezők nagyban megkönnyíthetik minden háziasszony életét.

A tálaló szekrénykben rendszerezetten helyezhetjük el étkészleteink, edényeink, poharaink vagy bögréink.

 

Tálaló szekrény étkezőbe, konyhába

 

Amennyiben a konyhában eddig a földön tároltuk a beszerzett alapélelmiszereket, amelyek hűtést nem igényeltek, vagy esetleg a konyhaszekrénybe, akkor sokszor előfordulhatott, hogy nem találtuk a hozzávalókat, ezáltal újra és újra megvásároltuk azokat. A rendszerezés mindenkit meg fog védeni a túlvásárlástól. A jól látható és hozzáférhető helyeken tárolt élelmiszerek kevesebb konyhai kiadást jelenthetnek.  

Egy jól szervezett konyha elősegíti a gyorsabb bevásárlást, az étkezések könnyebb megtervezését, a bevásárlás kihelyezését, így rengeteg időt spórolhatunk meg amelyet más, sokkal fontosabb dolgokra fordíthatunk. A gyerekek is ezt a konyhát látják, így már gyerekkorban elsajátíthatják a rendszerezést és láthatják annak előnyeit. Egy megfelelően rendszerezett konyha lehetővé teszi, hogy sokkal hatékonyabban szervezzük meg az étkezéseket. Látjuk, hogy pontosan milyen alapanyagokkal dolgozhatunk, ezáltal pontosan tudni fogjuk, hogy mit kell még vásárolnunk.

Könnyedén hozzáférhetünk kedvenc receptjeinkhez, így a heti étrendet is sokkal gyorsabban összeállíthatjuk. Előfordulhat, hogy a konyhaszekrények eddig zsúfolásig tele voltak olyan eszközökkel, amelyekre már nincs is szükségünk, illetve olyan élelmiszerekkel, amelyeknek esetleg lejárt már a szavatossága. Egy rendezett konyhában már ez a veszély sem fenyeget bennünket, hiszen a nem használatos eszközöket elajándékozhatjuk és a lejárt élelmiszereket pedig kidobhatjuk.

Mi segíthet még a rendszerezésben a konyhai polcok beszerzése mellett?

Természetesen a polcok mellett gondoljunk a különféle polcokon tartható műanyag és egyéb alapanyagból készült tárolóedényekre, amelyekben például a fűszereket vagy egyéb élelmiszereket, a főzéshez szükséges kiegészítőket tárolhatjuk. A polc konyhába történő elhelyezése tökéletes helyet biztosít ezeknek a kis tárolóknak az elhelyezésére. Ha a falakra megfelelő mennyiségű polcot helyezünk el, amelyek átláthatóak, akkor egyrészt kevésbé lesz zsúfolt a konyhaszekrényünk, másrészt mindennek meglesz a pontos helye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK