Utazótáska vagy bőrönd? Megmutatjuk melyik mikor ideális Ugrás a tartalomra
Ingyenes szállítás Magyarország egész területén! Szállítási idő: 1-2 munkanap
Ingyenes szállítás Magyarország egész területére! Szállítási idő: 1-2 munkanap

Utazótáska vagy bőrönd? Megmutatjuk melyik mikor ideális


Katona Edit

A megfelelő típusú utazótáska vagy bőrönd kiválasztása az utazást könnyebbé és stresszmentessé teheti. Mivel rengeteg bőrönd és utazótáska közül választhatunk, ezért azok kiválasztása sokakat nagy kihívás elé állíthat. Természetesen vásárlás előtt át kell gondolnunk, hogy a buszos vagy a repülős utazáshoz melyik poggyász lehet a legideálisabb. A táska méretét befolyásolhatja az is, hogy milyen hosszú időre utazunk, illetve az is, hogy felnőttnek vagy gyereknek keressük az ideális poggyászt.

A poggyászoknak két nagy csoportját különböztetjük meg.


Az egyik a bőrönd a másik pedig az utazótáska, kézipoggyász, amelyet repülők fedélzetére is felvihetünk. A kerekekkel ellátott táskák és bőröndök nyilvánvaló előnye, hogy könnyű őket mozgatni. A guruló bőröndöket a legtöbben a reptéren maguk mögött húzzák és jellemzője a robosztus konstrukció, hiszen ki kell bírnia a poggyászszállító rendszerek igénybevételét. Ezeket a bőröndöket családi utazásokhoz, üzleti utakhoz vagy országok meglátogatásához is bátran választhatjuk.

 


A robosztus bőröndök mellett a sportosabb kerekes táskák is elérhetők a webáruházak kínálatában, amelyek könnyű és gyors csomagolást tesznek lehetővé. A gurulós táskák jó választásnak bizonyulhatnak a terjedelmes vagy szokatlan formájú felszerelést igénylő utazásokhoz, kirándulásokhoz.


A gurulós masszívabb bőröndök között további különbséget jelenthet a kerekek száma, hiszen 2 és 4 kerékkel rendelkező bőröndök közül is választhatunk. A 4 kerekes bőröndök általában nagyobb méretűek és a 4 keréknek köszönhetően sokkal könnyebben tudunk nagyobb súlyt mozgatni a reptereken. 

Táskát vagy gyerek bőröndöt válaszunk gyermekeinknek?


Utazások alkalmával érdemes gondolni a kisebbekre is, akik már az önállósodás korszakát élik. A kicsik előszeretettel húzogatják saját bőröndjeiket, amelyekbe legtöbbször az elmaradhatatlan plüss állatkák, a kedvenc játékok vagy a nyunyókák is bekerülhetnek. Praktikus választás a gyerekbőrönd szett.


Mire figyeljünk repülős utazások során?


A kisebb kézipoggyászok a repülős utazásoknál előnyösek, amikor az egyes légitársaságok pontosan meghatározzák, hogy mekkora méretű kézipoggyászt vihetünk fel a fedélzetre. Ezekbe a poggyászokba zömmel a személyes tárgyainkat, a készpénzt és az utazáshoz elengedhetetlenül szükséges tárgyakat pakolhatjuk.

Az egyes égitársaságoknál más és más méretű kézipoggyászt engednek fel az utastérbe:


Az EasyJet fedélzetére felvihető poggyász mérete maximum 45 x 36 x 20 cm,

a Ryanairre felvihető méret 55 cm x 40 cm x 20 cm,

a Smartwings fedélzetére 55 x 45 x 25 cm kézipoggyászt vihetünk fel,

míg a WizzAir fedélzetére 55 × 40 × 23 cm kézipoggyász felvitelét engedélyezik.

Hogyan válasszuk meg a megfelelő poggyászt?


A tökéletes méretű táska vagy poggyász kiválasztása olyan dolgoktól függ, mint például:

az utazás hossza,
az utazás típusa,
a csomagolási szokásaink,
egy vagy több emberre csomagolunk be.

A szükségesnél sokkal nagyobb táska megvásárlása elsőre nagyon jó ötletnek tűnhet, de ha nem tudunk minden helyet megtölteni a bőröndben, akkor azt javasoljuk, hogy válasszunk egy ideálisabb kisebb méretű bőröndöt.
Ha egy komolyabb utazásra készülődünk, ahol sátrak vagy hálózsákok is szükségesek, akkor nagy táskára lesz szükségünk.
Ha azonban egy egyszerűbb hétvégi kiruccanás a cél, akkor egy váltás ruhánál és pár tisztálkodási szernél többet nem szükséges elpakolnunk, erre tökéletesen alkalmasak a kisebb méretű bőröndök. A hétvégi kirándulásokhoz elegendőek a kézipoggyász méretű bőröndök.


Ha egy vagy két hétre utazunk nyaralni, akkor már a közepes méretű bőröndökre lesz szükségünk, hiszen több váltás ruhára, esetleg strandfelszerelésre is szükségünk lesz. A nagyobb expedíciókhoz, kalandokhoz már nagyméretű bőröndökre lesz szükségünk.
Itt érdemes mérlegelni azt is, hogy mekkora súlyt bírunk el, hiszen a bőröndök ugyan gurulnak a kerekeken és könnyen mozgathatók, de poggyászfeladáskor fel kell majd emelnünk a futószalagra vagy ha szállásunk emeleten van a lépcsőkön is fel kell cipelnünk.
Ha több kisebb táskába pakolunk, akkor lehetséges, hogy könnyebben boldogulunk a poggyászunk mozgatásával. Ehhez jó választás lehet egy bőrönd szett megvásárlása, amivel nemcsak egy nagyobb utazáshoz lesz elegendő bőröndünk, de akár több különböző típusú utazáshoz is lesz megfelelő bőröndünk a későbbiekben.

Nyaralást, utazást tervez? Nézze meg bőrönd és táska választékunk a webáruházunk utazás kategóriájában!

5 tipp a dohányzóasztal kiválasztásához


4+1 TANÁCS AZ OTTHONI EDZŐTEREM KIALAKÍTÁSÁHOZ