Miért ideális a kutyakennel, szobakennel?

Miért ideális a kutyakennel, szobakennel?

A kutyakennel vagy szobakennel használata sok előnnyel jár. Egyaránt fontos lehet a kertben tartott és a lakásban élő kisállatok számára is. Cikkünkben áttekintjük a kutyakennelek előnyeit, fajtáit és felhasználási módjait.

Kutyakennelek fajtái és jellemzőik:

  • Fix kutyakennelek: Ezeket a ketrecek típusokat jellemzően kültéri használatra tervezték. Leginkább kertekben vagy udvarokban építik fel, és ideális menedék a kutyák számára.
  • Kültéri kisállat kifutók: Ezek hasonlóak a mobil és a beltéri kennelekhez, de anyaguk általában horganyzott acél, ami jobban ellenáll az időjárásnak és állandóan kint maradhat.
  • Mobil kutyakennelek: Sokoldalúságuknak köszönhetően mind beltéri, mind kültéri használatra alkalmasak. Könnyedén összeállíthatók és szállíthatók, így ideális választás utazások, kiállítások vagy vendégség alkalmával.
  • Beltéri kutyakennelek: Kisebb kutyafajták számára ajánlottak, az elkülönítés és biztonság céljából. Jellemzően 60-100 cm magasak és 1-2 négyzetméteres alapterülettel rendelkeznek.

 

Kutyakennel

Mire használható a kisállat járóka és mire nem?

A szobakennelek-kisállat járókák akkor biztosítanak biztonságot mind a kutyáink, mind a kis gyermekek, növényeink, bútoraink és értéktárgyaink számára, amikor a család nincs otthon vagy szükséges az elkülönítés vendégek és kis gyermekek látogatása miatt.

Egy megfelelően kiválasztott járóka kedvencünk számára is ideális lehet az elvonulásra és a pihenésre. Ezért vigyáznunk kell, hogy mikor szoktatjuk a használatához, semmiképp se legyen büntetés vagy fenyítés helyszíne, hiszen a járókának éppen az ellenkező célja van.

 

Szobakennel

Miért hasznos a kutyakennel használata?

  • Biztonság: Mind az állatok, mind a háztartásban élők, például kisgyermekek vagy értéktárgyak, biztonságban vannak, miközben a kutya a kennelben van.
  • Nyugalom: A kennel kínál egy biztonságos helyet az állatoknak, ahol elvonulhatnak és pihenhetnek.
  • Struktúra és fegyelem: A kennelek használata segít megteremteni egy struktúrát és rendszert a kutyák számára, ezzel elősegítve a jobb viselkedésüket és fegyelmüket.
  • Többféleképpen összerakhatók: A kennelek különböző formában felállíthatók, így a lakásban könnyebb egy elzárt, de biztonságos helyet kialakítani.

 

Variálható elrendezésű szobakennelek

 

Hogyan használjuk a kenneleket helyesen?

  • Ne használjuk folyamatos, egész napos tartásra.
  • Soha ne alkalmazzuk büntetésként.
  • Mindig biztosítsuk a kutyának a szükséges vizet és árnyékolást.
  • Állatok, például csirkék vagy nyulak esetén rendszeresen változtassuk meg a kennel helyét, hogy új legelőterületet kapjanak.

Mikor válasszunk mobil kutyakennelt? A mobil kutyakennel ideális választás, ha rugalmas és könnyen kezelhető megoldást keresünk. Kiválóan alkalmas lakásban és kertben egyaránt, különösen, ha csak időszakosan van rá szükségünk.

Vásárlási tippek:

  • Vegyük figyelembe kedvencünk méretét és szükségleteit.
  • A ketrec magasságának megfelelően válasszunk, hogy a kutya ne tudja átugrani vagy átmászni azt.

Webáruházunk kínálata: Webáruházunk számos kutyakennel közül kínál választékot, különösen a mobil kutyakennelek terén. Ezek a ketrecek kiválóan alkalmasak kisebb kölyökkutyák számára is, mivel a magasított ajtó biztosítja, hogy a kölykök ne meneküljenek meg.

 

Kültéren is használható mobil kutyakennel

 

Lakásban használható szobakennelek: A Kisállat járókák – szobakennelek kategóriánkban különböző méretű és stílusú beltéri kenneleket kínálunk, melyek esztétikusak és praktikusak egyaránt.

Összességében a kutyakennelek kiváló eszközök a kutyatartás során. Nemcsak a biztonságot növelik, hanem a kutyák számára is ideális pihenőhelyet biztosítanak.

Vásárláskor mindig vegyük figyelembe kedvencünk méretét és szükségleteit.

Amennyiben kifejezetten utazáshoz keresünk szállító ketrecet akkor érdemes szétnézni az összecsukható szállítóboxok között is, mert ezek nemcsak otthon használhatók, de autós utazáshoz is ideálisak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK