10 ötlet, hogyan használjuk a puffokat, ülőkéket, ülőpadokat otthonunkban

10 ötlet, hogyan használjuk a puffokat, ülőkéket, ülőpadokat otthonunkban

Sokan gondolják, hogy a puffok, tárolós ülőkék, és tárolós ülőpadok csupán kiegészítők, amelyeket a divatos lakberendezési trendek hoztak létre. De vajon tényleg csak az esztétikumról szól a dolog?

 

Miért hasznosak a puffok és tárolós ülőkék otthonunkban?

A puffok és tárolós ülőkék kényelmi és funkcionális szempontból is hasznosak. A funkcionális szempontok közül kiemelkedik a helykihasználás és a tárolás. Megnéztünk néhány lehetőséget, hogyan tudnád otthonodban ezeket a bútorokat felhasználni.

 

10 ötlet a puffok és tárolós ülőkék használatára

1.      Puffok, padok használata dohányzóasztalként

A puff vagy tároló pad dohányzóasztalként is megállja a helyét, melynek köszönhetően még inkább multifunkcionálissá válik. Csak helyezz rá egy tálcát, amire leteszed a kávéd és már kész is a dohányzóasztal.

 

Tárolós pad dohányzóasztalként

 

2. Tárolós ülőkék használata a gyerekszobában

A gyerekszoba szinte kér a puffokért és tárolós ülőkékért. A játékok tárolása sosem volt még ilyen egyszerű!

 

Tárolós ülőke a gyerekszobában

 

3. Puffok, tárolópadok használata az előszobában cipőfelvételhez

Az előszoba gyakran elhanyagolt terület. Segítségükkel azonban nem csak kényelmes cipőfelvételt biztosítasz, de extra tárolóhelyet is kapsz akár a cipőidnek akár egyéb tárgyaknak.

 

Tárolós pad az előszobában

 

4. Tárolós ülőpadok a hálószobában

Mit szólnál egy extra helyhez a hálószobában, ahova leteheted a másnapi ruhádat, vagy kényelmesen átöltözhetsz, miközben még a szezonon kívüli ruháidat vagy ágyneműidet, takarókat, párnákat is tárolhatsz benne.

 

Tárolós pad a hálószobában

 

5. Puffok az olvasósarokban

Egy puha puff tökéletesen illik az olvasósarokba, ahol a könyveidet olvashatod. Egy kényelmes relaxfotelhez nem is kell más, mint egy lábtartó, amire a puffok tökéletesen alkalmasak. Ráadásul extra tárolóhellyel rendelkeznek és akár könyvet, plusz párnát, takarót is tárolhatsz bennük.

6. Tárolós ülőkék az irodában

Az irodában a tárolós ülőkék nem csak extra ülőhelyet biztosíthatnak, de a dokumentumok tárolására is ideálisak.

7. Puffok a nappaliban extra ülőhelyként és lábtartóként

A puffok tökéletesen megállják a helyüket, mint extra ülőhelyek a nappaliban vagy filmnézéshez kényelmes lábtartóként kanapéhoz, fotelhez.

 

Tárolós pad lábtartónak

 

8. Tárolós ülőpadok a fürdőszobában

A fürdőszobában a tárolós ülőpadok tökéletesen tárolhatók a törülközők és egyéb fürdőszobai kellékek.

9. Puffok a teraszon vagy erkélyen

A teraszon vagy erkélyen a puffok remek kiegészítők lehetnek, melyek kényelmes ülőhelyet biztosíthatnak.

10. Tárolós ülőkék a gardrób szobában

A gardrób szobában a tároló padok ideális tároló helyet biztosíthatnak a cipők, táskák, sálak és egyéb kiegészítők számára és megkönnyítik a le és felöltözést plusz ülőfelületként.

 

Tárolóláda gardrób szobába

 

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb puffot vagy tárolós ülőkét?

A legjobb puff vagy tárolós ülőke kiválasztása nem csak az esztétikai ízléseden múlik, de a funkcionalitást és a tartósságot is figyelembe kell venni. Íme néhány tipp, hogy a választásod megkönnyítsük:

  1. Méret: Mérjük le a helyet, ahová a puffot vagy tárolós ülőkét szánjuk. Biztosítsuk, hogy illeszkedik a térhez anélkül, hogy túlzsúfolt lenne, de mégis kényelmes és használható legyen.
  2. Anyag: A puffok és tárolós ülőkék különböző anyagokból kaphatók, például szövetből, bőrből, műbőrből vagy rostos anyagokból. Az anyag választása befolyásolja a bútor élettartamát, karbantartását és megjelenését.
  3. Stílus és szín: Válaszd azt a puffot vagy tárolós ülőkét, ami illik az otthonod stílusához és színvilágához. Az egyszerű, semleges színek általában jól illeszkednek a legtöbb dekorációs stílushoz.
  4. Funkció: Gondolj arra, hogy mire szeretnéd használni a puffot vagy tárolós ülőkét. Szükséged van-e extra tárolóhelyre? Kell-e egy kényelmes lábtartó vagy egy további ülőhely a nappaliban?
  5. Kényelem: Ne feledkezz meg arról, hogy a puffok és tárolós ülőkéknek kényelmesnek kell lenniük ezért érdemes párnázott tetejű változatot választani.

Összefoglalás és befejezés

Az otthonod stílusa, a rendelkezésre álló hely és a szükséges tárolókapacitás mind olyan tényezők, amelyek segíthetnek a legjobb puff vagy tárolós ülőkének a kiválasztásában.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK