4+1 tanács az otthoni edzőterem kialakításához Ugrás a tartalomra
Ingyenes szállítás Magyarország egész területére! Szállítási idő: 1-2 munkanap
Ingyenes szállítás Magyarország egész területére! Szállítási idő: 1-2 munkanap

4+1 tanács az otthoni edzőterem kialakításához


Katona Edit

Az otthoni edzés egy igen jó módja annak, hogy fitté váljunk és mindezt edzőtermi kötöttségek és díjak nélkül tehetjük meg. Mielőtt azonban elszaladnánk megvásárolni a különféle súlyzókat, jógamatracot, futópadot vagy szobabiciklit gondoljuk alaposan át, hogy milyen gyakorlatokat szeretnénk otthon végezni. Az év eleje sokaknál az ünnepek alatt felszedett kilók leadása a cél. Nem győzzük azonban hangsúlyozni, hogy az edzés mellett teljes étrendváltoztatást is be kell vezetni annak érdekében, hogy a súlyfeleslegtől megszabaduljunk.


Cikkünkben megosztunk pár tanácsot, amit érdemes átgondolni az otthoni edzőterem kialakításához

Rendelkezésre álló hely


Ha rengeteg helyünk van arra, hogy egy otthoni edzőtermet kialakítsunk, akkor nagyon sok lehetőségünk van. Ellenben, ha szűkös a helyünk, akkor nagyon meg kell gondolnunk, hogy milyen edzéseket válasszunk. Ha nincsen kimondottan egy szabad szoba a gyakorlatok elvégzésére, akkor számolnunk kell azzal is, hogy a felszerelések tárolása is problémába ütközhet.

Kevesebb hely esetén választhatunk összecsukható fitneszgépet, melyet könnyedén elrakhatunk az ágy alá, szekrény mellé. Példul az összecsukható szobakerékpár remek választás erre.

 

Milyen gyakran fogjuk használni az eszközöket


Gondoljuk át alaposan, hogy ezeket a felszereléseket milyen gyakran fogjuk használni és ennek megfelelően szerezzük be a tároláshoz szükséges szekrényeket, dobozokat. Azokat a felszereléseket, amelyeket nem használunk túl gyakran elhelyezhetjük egy nagyobb szekrényben is, de amiket gyakorta használunk azok közül párat érdemes elől hagyni és a többi eszközt pedig egy kisebb szekrénybe vagy dobozokba elpakolni.

Természetesen az a legjobb megoldás, ha nem kell elpakolnunk semmit, mert akkor szem előtt vannak és könnyebben nekikezdünk a napi edzésnek.

Ha mégsincs sok helyünk akkor is érdemes egy olyan sarkot találnunk, ahol például a súlyzóink elférnek. Válasszunk olyam súlyzókészletet, melyhez tartóállvány is tartozik, így nemcsak szem előtt lesznek, de még rendszerezetten is tárolhatjuk súlyzóinkat.


Ne zavarjunk másokat


Az otthoni edzések során törekedjünk arra, hogy másokat ne zavarjunk. Ha családunkkal élünk, akkor igyekezzünk egy elzárt kis szobát kialakítani erre a célra. Ha esetleg kertes házban élünk, akkor a kertben is kialakíthatjuk az otthoni edzőtermünket. Ha több lakásos társasházban élünk, akkor figyeljünk oda a szomszédokra is, hiszen az edzésekre valószínűleg a kora reggeli vagy a késő esti órákban fogunk sort keríteni.


Ha tömblakásban lakunk érdemes olyan eszközöket beszerezni, melyekkel nem csapunk zajt, de mégis változatos edzéseket tudunk végezni. Ilyenek lehetnek például a gumiszalagok.

Utazótáska vagy bőrönd? Megmutatjuk melyik mikor ideális


Karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak